Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Lisans Programı Tanıtımı

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Hakkında Genel Bilgiler

Program Özellikleri ve Açıklaması

Bölüm öğrencileri 4 yıllık eğitimin sonunda Milli Eğitime bağlı okullarda stajlarını iki yarıyılda en az 240 AKTS (European Credit Transfer System) kredilik ders ve uygulama çalışması yaparak tamamlayarak mezun olabilirler. "Beden Eğitimi Öğretmeni" unvanı.

Programın Amacı

bölümümüzde; Alt yapı ve performans için gerekli ilkeler, sporun tüm dallarında organizmanın yapı ve işlevlerini bilmek ve insan hareketleriyle uğraşmak, antrenmanın biyolojik ve psikolojik stresine uyumlarını kavramak, sporun toplum üzerindeki psiko-sosyal etkilerini izlemek ve değerlendirmek ve birey, spor organizasyonunun yapısını ve işleyişini tanıyan, strateji ve taktikler kazanabilecekleri, takım ruhunu kazanabilecekleri, temsil becerilerini, deneyim ve özgüvenlerini geliştirebilecekleri, spor beceri ve yeteneklerini kazanabilecekleri eğitim/öğretim ve fırsatlar sağlamaktır. profesyonel işlerini en iyi şekilde yapabilen, hayatlarını sağlıklı ve sosyal bir şekilde sürdürebilen, Ayrıca gelişime ve değişime açık, çevre, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, çocukların, gençlerin ve genç yetişkinlerin bireysel özelliklerine uygun eğitim verebilen, demokratik ve etik değerlere saygılı, ilerleyen koçlar yetiştirilmektedir. bilimsel bilginin ışığında.

Program Hedefi

Fakültenin vizyon ve misyonu doğrultusunda, sorumluluklarının her zaman bilincinde, ülkesinin ve dünyanın sorunlarına duyarlı, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunan, barışçıl, üretken ve uyumlu nesiller yetiştirmek hedeflenmektedir. Koçluk Eğitim programında, toplumsal sorun ve ihtiyaçlara duyarlı, bu ihtiyaçlar doğrultusunda güncel eğitim hizmeti verebilen, bu sorun ve ihtiyaçlara yönelik proje ve topluma hizmet uygulamaları geliştirebilen, etik değerleri benimseyen koçların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. bu ilkeler doğrultusunda topluma rol model olabilir.

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Lisans Eğitimi:

Koçluk Eğitimi Anabilim Dalı lisans programının amacı, her yaş grubundaki bireylerin fiziksel, bilişsel ve duygusal olarak karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm üretebilen amatör/profesyonel özelliklerine göre eğitim programının verilerini elde etmektir. spor, egzersiz, fiziksel aktivite ve performans kavramlarını teorik ve pratik olarak özümsemiş ve/veya analiz yöntemlerini organize etme ve kullanma becerisine sahip antrenörler yetiştirmektir. Bu amaçla sportif temellere dayalı kuram ve yöntemlerin yanı sıra akademik bir vizyon kazandırılmaktadır. Böylece spor bilimleri alanında araştırmacı ve öğretim görevlisi olmak isteyenler için sağlam bir temel hazırlanmaktadır.

Lisans programında öğrenim gören öğrencilere temel ve mesleki spor derslerinin yanı sıra matematik, bilgisayar meslek yabancı dilleri, İstatistik vb. dersler de verilerek öğrencilerin mesleki kariyerleri için gerekli altyapının oluşturulması planlanmaktadır. Koçluk Eğitimi Anabilim Dalı. Dokuma alanı dersleri ile öğrencilerin alan bilgisine hakim olmaları hedeflenmekte, araştırma projesi ve zorunlu kulüp stajı ile bu alan bilgisinin hakimiyeti güçlendirilmektedir. Ayrıca alan dersleri dışında sunulan seçmeli ve alan dışı seçmeli (ADS) dersler, öğrencilerin hem kendi alanlarında hem de ilgi alanları dışında ders almalarına olanak sağlamaktadır.

Genel Not Ortalaması 4.00 üzerinden en az 3.00 olan öğrenciler Lisans Koçluğu eğitimlerinin yanı sıra üniversitemizin programlarının belirlediği kontenjan dahilinde çift anadal yapma imkanına sahipken, genel not ortalaması en az 2.50 olan öğrenciler ise genel olarak Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği bölümlerinde yandal yapma imkanı.

Koçluk Eğitimi lisans programında öğrencilerin başarıları yaptıkları çalışmalar (ödev, proje, sunum, kulüp çalışması gibi), ara sınav ve final sınavlarında aldıkları notlarla değerlendirilir. Ham başarı notu, yarıyıl notunun %40'ı ile yarıyıl sonu sınavı notunun %60'ı toplanarak elde edilir. Başarı notu "Çukurova Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Yönergesi"nde açıklanan değerlendirme sistemine göre hesaplanır.

(http://ceng.cu.edu.tr/Belgeler/Bagil Değerlendirme Yönergesi.pdf). Lisans öğrencilerinin mezun olabilmeleri için toplam 240 AKTS'lik ders almaları ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir. 240 AKTS dersinin %75'i

Çalışma ve İş Alanları

Eğitim Süresi: 4 (dört) yıl 8 (sekiz) yarıyıl
Öğretim Dili: Türkçe

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü; öğretim kadromuz ve sahip olduğumuz spor tesisleri ile Adana ili başta olmak üzere ülkemizin her yerinde beden eğitimi ve spor faaliyetlerinin toplumun her kesiminde gelişip yaygınlaşmasını sağlamak, sağlıklı nesillerin yetişmesine olanak sağlamak, Fakülte öğrencilerimizin sportif aktiviteler yoluyla fiziksel-fizyolojik, psikolojik-sosyolojik ve zihinsel özelliklerinin en iyi şekilde geliştirilmesini sağlayarak ders başarılarını arttırmak, kötü alışkanlıklar edinmesini önlemek ve sağlıklı nesillerin yetişmesine öncülük etmektir.

Programı tamamlayanlar "Beden Eğitimi Öğretmeni" olarak mezun olacaklardır ve aşağıdaki farklı kurum/kuruluş vb. çalışabileceklerdir.

·        Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kadrolu ve sözleşmeli öğretmen

·        Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde açılan özel öğretim kurumlarında öğretmen, pedagojik formasyona sahip antrenör

·        Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teşkilatında uzman

·        Kadrolu antrenör

·        Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde sözleşmeli antrenör

·        Kendi özel spor tesislerinde teknik eleman vb.

·        Spor kulüplerinde çocuklar için eğitmen

·        Belediyelerde, özel kurum ve kuruluşlarda eğitmen, antrenör vb.